2015. november 21., szombat

Karakterbemutató - Zöld Manó


Az őrült manó, aki Pókember legnagyobb ellenségévé nőtte ki magát. Ő nem más, mint Zöld Manó! Viszont nem csak egy ember bújt a Zöld Manó bőrébe! Összegyűjtöttem azokat a karaktereket, akik egykor Zöld Manók voltak:



Norman Osborn

Az eredeti Zöld manó, aki dr. Mendel Stromm-mal alapított közösen egy céget. Később Stromm-ot börtönbe juttatva a céget irányítása alá vonta. Osborn nyereség reményében Stromm egy meglévő terve alapján egy szérumot akart létrehozni. Ekkor még nem sejtette, hogy a szérum képes használóját nagy erővel felruházni. Miután sikerült elkészítenie, a folyadék zöld színűre változott, és felrobbant Osborn kezében. A szérum megnövelte Norman erejét, de egy mellékhatás lépett fel. Őrültté tette használóját.

Harry Osborn

Harold "Harry" Osborn, Norman Osborn fia, Peter Parker jó barátja. Később Harry, Peter ellen fordul, mivel őt hibáztatja apja haláláért. Felveszi hát apja ruháját és bosszúra szomjazik Pókember ellen. Megpróbálta elmondani a rendőröknek a hálószövő valódi kilétét, de őrültnek tartották.

Phil Urich

Harry elmezavara rosszabbodott és többször újra Zöld Manóvá vált addig, amíg belehalt egy módosított Goblin szérum mellékhatásaiba. A berendezése és a Zöld Manó azonossága Philip Benjamin Phil Urich-é lett (Ben Urich unokaöccse a Hírharsonánál), aki megpróbált szuperhősként hírnevet szerezni magának, bár néha úgy tűnt, hogy olyan mániákus, mint gonosz elődei. Berendezését később az Őrszemekkel folytatott csata közben megrongálták az Onslaught crossoverben. Phil képtelen volt megjavítani a szerkezetet, ezzel a negyedik Zöld Manó pályafutása befejeződött. Később az Excelsior csapatalapítója lesz. Az MC2 alternatív jövőben folytatja pályafutását Zöld Manóként. Jelenleg ő az új Vészmanó.
forrás: Wikipédia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése