2015. október 30., péntek

Amerika Kapitány Vasember Ellen - Melyik Oldalon Állsz?

Amerika Kapitány és Vasember kapcsolata sosem volt felhőtlen, sem a képregényekben, sem a Marvel Filmes-Univerzumában. Mégis, eddig miért nem csaptak össze?


A válasz egyszerű: a Bosszúállók miatt. Mindannyian tudjuk, hogy mindketten, egyfajta vezető posztot töltenek be a csapatban, ezért nagyon jelentős szerepe van mindkettejüknek. Tehát, mikor bármilyen veszély fenyegeti a Földet, akkor összefognak, és nem érdekli egyikőjüket sem az ellenségeskedés. De mi van akkor, mikor a Föld nincsen veszélyben?

Pont most jött kapóra ez a film, mivel a Boszúállók: Ultron Kora című film végén, látható az Új Bosszúállók csapata. Tehát, azért nem estek egymásnak eddig, mert a Bosszúállók irányítása volt a feladatuk, de így, hogy már Vasember nem áll bosszút senkin, összeveszhetnek végre.
És ez az, amiben a Marvel felülmúlja a DC-t: az időzítés. Tudjuk, hogy egy olyan univerzumot megteremteni, és filmekre bontani, úgy, hogy kapcsolódjanak egymáshoz, és mindegyik film tele legyen utalásokkal, nagyon nehéz. A DC ezt nem tudta megcsinálni, csak most, 2013-ban, viszont a Marvel nekivágott már 2008-ban a Vasemberrel. 

Mint tudjuk a Polgárháború cselekménye annyi, hogy egy szuperhősök miatti katasztrófa után, az Amerika Egyesült Államok elrendeli az összes szuperképességű ember nyilvántartását. Vasember Amerika oldalára áll, míg Amerika Kapitány a szuperhősökére. A nagy fordulat az, hogy Pókember, a háború végén átáll Amerika Kapitány oldalára. Tehát akkor jöjjön Amerika Kapitány és Vasember összehasonlítása.
Amerika Kapitány:
Ő képviseli azt, amire egykor Lincolnék felesküdtek az Amerikai Egyesült Államok alapításánál. Ő képviseli azt, amilyen kéne legyen az USA és a S.H.I.E.L.D., és, ahogy az Amerika Kapitány: Tél Katonájában hallhattuk: "A S.H.I.E.L.D. olyannak látja a világot, amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek kellene lennie." - Nick Fury.

Vasember:
Tony Stark pont Amerika Kapitány ellentettje, és olyan, mint egy kisgyerek a játszótéren: mindent megengedhet magának. Példa az, mikor megadja a lakcímét egy terroristacsoportnak, (Vasember 3.) vagy, mikor gondolkodás nélkül megteremti Ultront, aki aztán majdnem elpusztította a Földet (Bosszúállók: Ultron Kora). Tony Stark meggondolatlan, és még az sem segített rajta, hogy elrabolta a Tíz Gyűrű nevű terroristaszervezet. Azelőtt, támogatta a harcot, és csomót pusztított, azután pedig, mondván, hogy bármit megtehet, meggondolatlanul cselekedett.

Tehát, nem csoda, hogy ez a két híres karakter egymásnak esett, és esik. Nyilván, ha az Amerika Kapitány: Polgárháború címet viseli a történet, akkor nem Tony Stark, hanem Steve Rogers lesz beállítva főszereplőnek, és pozitívnak.

Ha már a címnél tartunk, azt a filmet vehetnénk egy Bosszúállók 3-nak. Milyen menő lenne, ha nem Amerika Kapitány: Polgárháború, hanem Bosszúállók: Polgárháború címet viselne a film!

Lényeg a lényeg: mindenképpen nagy üzenetet fog magával hordozni a film, mindenképpen tanulságos lesz, és mindenképpen összekötődik a Marvel Filmes-Univerzummal. Természetesen, valamilyen szinten bevezető jellegű lesz a harmadik Bosszúállóknak, a Végtelen Háborúnak.


forrás: Alteron

Ti mit gondoltok Amerika kapitány és Vasember kapcsolatáról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése