2015. október 31., szombat

Karakterbemutató - Embertelenek

Több millió évvel ezelőtt, a Kree és a Skrull faj az egész galaxist átívelő háborút folytatott egymással. A gigantikus háború egyik pontján a Kree faj felfedezte a Földet, és az embereket. Kísérletezni kezdett rajtuk az Uránuszon, majd rájött, hogy nagyon nagy a tűrőképessége a Homo Sapiens-nek. Az elrabolt emberek mindegyikének, valamilyen különleges szérumot adtak be, amitől szuperképességekre tettek szert. A Skrullok ellen is felhasználták az emberteleneket, amitől erősebbek lettek. De hiába működött minden tökéletesen, a Kree-k úgy döntöttek, feladják, és a Holdra telepítették az emberteleneket, egy Atillan nevű városba. Ezután az embertelenek királyi rendszerben működve éltek Atillanban. A királyi család, lényegében az Embertelenek csapat, tehát van embertelenek faj és Embertelenek csapat. A király, és a csapat vezetője is Black Bolt.


Black Bolt:
Black Boltnak van a Marvel Univerzumban a legerősebb hangja. Ha suttogni próbál, akkor simán ledönt egy felhőkarcolót, és ha normális hangerővel beszél, akkor egy város sem jelenthet neki gondot. Éppen ezért, szinte sosem beszél. Általában felesége, Medusa megérti, amit mond. Később egy saját hangszigetelt kamrát hozott létre, amiben tudott beszélni, majd körbeutazta az Univerzumot egyedül.
Medusa:
Az embertelenek királynőjének képessége a hajában rejlik. A haját telepatikzsan, csápkét tudja mozgatni, és elbír vele, akár két tonnát is. Érdekesség, hogy az emberteleneknek nagyon gyenge az immunrendszerük, tehát nem tudnak huzamosabb ideig a Földön maradni, de Medusa kivétel, mivel az évek során nagyon megerősödött, és még a Fantasztikus Négyesben is harcolt.
Karnak:
Black Bolt unokatestvére olyan, mintha az egész csapatnak az agya lenne. Harcban nemigen jó, viszont nagyon kiválóan gondolkodik, és egyébként, ha nem harcol, akkor papként tevékenykedik Atillan városában. Képessége: Gyors gondolkodás, telekinetika, telepátia.
Gorgon:
Black Bolt másik unokatestvére, Karnak ellentétje, mivel rá csak harcban számítanak, mivel, nemcsak, hogy nehéz súlyokat is elbír, hanem rendelkezik egy bikapatával, amivel házakat tud a földdel tenni egyenlővé. A Földön sokszor harcolt Magneto-val.
Triton:
Black Bolt testvére, a Kree kísérletek következtében, zöld színű pikkelyek borítják testét, és csak a vízben tud jól harcolni. Huzamosabb ideig nem tud a szárazföldön tartózkodni, csak a sós vízben érzi jól magát. Később kifejlesztett magának egy ruhát, aminek segítségével már tudott a szárazföldön maradni.
Kristály:
Kristály képes a négy alapvető elemet, vagyis a tüzet, vizet, földet és szelet manipulálni, bár legtöbbet használt képessége a hirtelen hőmérséklet szabályozás, amit a legtöbb élőlény nem bír. A képregényekben feleségül ment Hoganyszálhoz, akivel közös gyerekük született: a mutáns-embertelen Luna, ám később Kristály a Kree faj vezetőjéhez, a fanatikus Ronanhez kezdett vonzódni, akit már láthattunk a Galaxis Őrzői című filmen. Ezáltal az embertelenek és a Kree faj között egy szövetség alakult ki.
Lockjaw:
Lockjaw egy földi bulldogra emlékeztető embertelen. Tud beszélni, de a Galaxis Őrzőiből ismert Rockettal szemben, nem beszél sokat. Képes a teleportációra, nagyon jó a szaglása, hallása, tehát hasonlít egy kutyához (Leszámítva a teleportációt).
Maximus, az őrült:
Black Bolt testvére tulajdonképpen az Embertelenek (csapat) főellensége, de sokszor a csapat tagja is. Többször is próbálta átvenni a hatalmat Atillan fölött, sikertelenül. Szuperképességét tekintve nagyon intelligens és találékony, képes amnéziát okozni legtöbb ellenségének, és képes hamis gondolatokat ültetni mások fejébe. Viszont saját erejét, testvéréhez, Black Bolthoz hasonlóan, ő sem tudja teljesen kordában tartani, és tudatosan használni.

Nyilván ez a csapat is rengeteget változott, de ez a felállás szerepelt legtöbbször, és biztos, hogy ők lesznek benne a 2018-as filmben. Reméljük, hogy - ugyanúgy, mint a Galaxis Őrzőinek - a film hozza meg a csapat népszerűségét. Már csak három év!


forrás: Alteron

Ti miről olvasnátok szívesen karakterbemutatót?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése