2015. október 31., szombat

Képregényfilmek, Melyek Sohasem Készültek El


A Csodálatos Pókember 3. (2017) 

A Csodálatos Pókember 2. bukása után, nem csoda, hogy a Sony nem vállalta a harmadik rész elkészítését. A címszereplőt még mindig Andrew Garfield játszotta volna, viszont, mivel már meghalt, Gwen Stacy, azaz Emma Stone nem szerepelt volna a filmben.




Pókember 4. (2011) Sam Raimi

A klasszikus Pókember sorozat negyedik része is ment a lecsóba, méghozzá a rendező, Sam Raimi miatt, ugyanis ő otthagyta a produkciót. A filmben a képregényekből ismert Keselyű lett volna a főellenség, akit John Malkovich játszott volna el.


Batman Diadala (2000) Joan Schumacher

Joan Schumachernek köszönhettük a Mindörökké Batman és a Batman És Robin című filmeket, amik borzalmasok voltak. A film története szerint Harley Quinn, Joker (Jack Nicholson) lánya, aki apja halálát akarja megbosszulni, szövetkezik a Nicolas Cage által életre keltett Madárijesztővel. A Denevérembert Geroge Clooney játszotta volna, de szerencsére a Warner Bros. törölte a produkciót, és újabb két órát védelmezett a rajongók életéből.


Pókember (1994) James Cameron

Az Avatar című film rendezője, lehetőséget kapott arra, hogy a hálószövőt filmesítse meg. A szkript szerint Leonardo DiCaprio lett volna Pókember, de több információt nem tudunk. A film végül azért nem készült el, mert több káromkodást és felnőtt tartalmat is tartogatott magában.


Csodanő (2009) Jos Whedon

A Bosszúállók rendzőjét mindenki ismeri, de azt már kevesen tudják, hogy majdnem elkészített egy Csodanő mozifilmet. A Warner 2007-ben adta neki a forgatókönyv megírásának lehetőségét, majd a rendezői posztot is megkapta. Fél évvel később bemutatta a forgatókönyvet, de a Warnernek egyáltalán nem tetszett, tehát az ötlet ment a süllyesztőbe, Jos Whedonnal együtt. Amúgy a rendező azt nyilatkozta, hogy a címszereplőt csak egyvalaki játszhatta volna el, mégpedig Angelina Jolie, mivel a karakterben és a színésznőben is, sok hasonlóságot fedezett fel.



Batman - Első Év (2003) Darren Arronofsky



Christopher Nolan előtt Darren Arronofsky kapta meg a lehetőséget egy Batman film elkészítésére. a történet szerint Bruce Wayne hajléktalanként tengeti napjait, mióta a szülei meghaltak. Mentoraként ott van Alfred, aki egy autószerelő, és nem mellesleg afroamerikai. A film nem tudni miért nem készült el, de szerintem jobb döntés volt a lehetőséget, inkább Christopher Nolannek adni, mivel remek trilógiát hozott létre.



Superman (1999) Tim Burton



A klasszikus Batman és Batman Visszatér című filmek rendezője, azaz Tim Burton, a DC másik nagy karakteréről készített volna filmet, méghozzá Nicolas Cage-el a főszerepben. A filmben Superman halála és feltámadása lett volna a fő téma. A forgatókönyv írása Kevin Smith feladata volt. Lex Luthort Kevin Spacey, Brainiac-et Tim Allan, Lois Lane-t pedig Courtney Cox játszotta volna. A film ötletét 1998-ben a Warner törölte, mert a tervezett költségeket jóval felülmúlták.



Superman (2005) J. J. Abrams



J. J. Abrams, a Csillagok Háborúja: Az Ébredő Erő rendezője is akart, a kriptoni embert bemutató filmet készíteni. A film nagyon hasonlított volna a 2013-as Acélemberre, mivel Superman emberi oldalát akarták bemutatni. A film végül nem készült el, mert a Warner még nem bízott ennyire realista meglátásokban, de 2013-ban valamennyire sikerült Abrams gondolkodásmenetét a vászonra vinni. 


X-Men - Kezdetek: Magneto (2010) David S. Goyer



A FOX tervei között szerepelt, hogy az X-Men-trilógia után, a népszerű karaktereket bemutatja eredet filmek formájában. Az első a legendás Farkas volt, (X-Men - Kezdetek: Farkas) ami kritikailag a leggyengébb X-Men film. Ezután persze a FOX törölte a Magneto-ról készülő filmet, amit David S. Goyer rendezett volna. Felesleges lett volna ezt a filmet elkészíteni, mivel a 2011-es X-Men: Az Elsők című filmből sokmindent megtudtunk Magneto múltjáról.


Igazság Ligája (2007) George Miller



Mostanában minden a DC Filmes-Univerzuma körül forog, de nem először akarták megcsinálni az Igazság Ligája filmet, ugyanis 2007-ben már a mozikban élvezhettük volna, méghozzá George Miller rendezésében. A film nem tudni miért nem készült el. Érdekesség, hogy a film, sem a 2005-ös Batman: Kezdődik!, sem a 2006-os Superman Visszatér folytatása nem lett volna, hanem külön univerzumban játszódott volna.



Batman Vs. Superman (2003) Wolfgang Peterson



Mostanában már mindenki izgatottan várja a 2016-os Batman Superman Ellen című filmet, viszont nem ez volt a első, mikor el akarták készíteni. A filmben Lex Luthor felbéreli Jokert, hogy ölje meg Batman feleségét. A film nem tudni miért nem készült el, de tudjuk, hogy ez már a munkálatok legeslegelején megtörtént.

Nyilván, még nagyon sokat lehetne említeni, például, hogy a Christopher Nolan féle Batman-trilógia hat részes lett volna, de a rendező ezt nem vállalta. Vagy például nem készül el a Venom film, sem az X-Men - Kezdetek: Küklopsz. Manapság azért, már jóval egyszerűbb képregényadaptációkat készíteni.

forrás: Alteron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése