2015. december 18., péntek

Dc Vs Marvel #1 - Karaktertolvajok

A Dc és a Marvel joggal mondhatja magáról, hogy a két legnagyobb szuperhősös képregényeket gyártó cég egyike, mivel mindkét vállalatnak nagyon jó karakterei, történetei, gonoszai vannak. Persze az is előfordult, hogy egy író mindkét cégnél dolgozott, és ekkor ugyanazt a karaktert, amit az egyiknél megalkotott, e másik cégnél is megalkotja, amihez átpártolt. Persze ez szinte mindenkinek feltűnik, de olyan is lehet, hogy az egyik cégnél alkotnak egy új karaktert, és azt a másik cég lemásolja. Erre is volt példa. Ezeket fogjuk átfutni legújabb sorozatom első részében.

Thanos vs. Darkseid

Mindkét karakter, saját univerzumának egyik legerősebb egyéne. Külsőre, és tulajdonságaikban is hasonlítanak. Darkseid főképpen Superman ellensége, Thanos pedig az egész Marvel univerzummal harcolt a Végtelen Háború című képregénytörténetben. Darkseid 1970. novemberében tűnt fel legelőször, a Jimmy Olsen 134. számában, míg Thanos 1973-ban, a Vasember 55. számában debütált. Tehát most már kijelenthetjük, hogy Darkseid született meg előbb, Thanost pedig valamilyen módon róla másolták. Ezt kitalálója, Jim Starlin sem tagadja, mivel azt nyilatkozta, hogy tényleg inspirálta őt Darkseid karaktere, mikor megszületett Thanos.

Flash vs. Higanyszál

Mind külsőleg, mind tulajdonságban hasonlítanak. Flash a Dc-nél, míg Higanyszál a Marvel-nél jelent meg, méghozzá Flash 1940. januárjában, Higanyszál pedig 1964-ben, az X-Men 4. számában tűnt fel Magneto fiaként és Skarlát Boszorkány ikertestvéreként. Ebben az esetben is a Dc karaktere született meg előbb.

Pókember vs. Fekete Pók

Pókembert mindenki ismeri, és talán minden idők egyik legjobb, és leghíresebb szuperhőse, nem hiszem, hogy be kéne mutatni. Ellenben Fekete Pókkal, akit a Dc teremtett meg, méghozzá 1976-ban, míg Pókembert 1962-ben hozta létre Stan Lee a Marvel Comics berkein belül. Pókember nyilván hamarabb született meg, mint Batman egyik ellensége, Fekete Pók. Most a Dc hibázott.

Aquaman vs. Namor

Mindkét hős Atlantisz királya, és mindkét hősnek ugyanolyan képességei vannak. Sokan azt gondolják, hogy biztos Aquaman karaktere az első, és róla lett mintázva Namor, de pont fordítva történt, mivel Namor már a legendás Marvel Comics #1-ben is szerepelt, viszont Aquaman 1941-ben tűnt fel. Most megint hibázott a Dc.

Pókember vs. Batman Beyond-sorozat

A Batman Beyond animációs sorozatban Bruce Wayne csak mentor, Batman ruháját valami Terry nevű srác ölti magára. Terry ugyanúgy egy ügyetlen diák, a történetek sok szempontból megegyeznek, a főgonosz pedig egy zöld fejű fickó, aki egy milliárdos és multinacionalista cég vezérigazgatója, továbbá egy Venom-másolat és egy Kraven-másolat is van a sorozatban. Szerintem ez az egyik legnagyobb koppintás a képregények történetében, ami lehet, hogy nem is a Dc hibája, de HARMADJÁRA HIBÁZOTT!

Végzet Őrei vs. X-Men

Mindkét csapatban egy tolószékes férfi a vezető, és ijesztően ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik az alapkoncepció. Ugyanúgy, mindkét csapat olyan tagokból állt, akiket a társadalom kitaszított, különleges képességeik miatt. A Végzet Őrei három hónappal az X-Men előtt, 1963. júliusában jelent meg, míg az X-Men novemberben. Csak véletlen lenne, vagy Stan Lee tényleg lemásolta a csapatot, amivel egy másik, világhírű csapatot hozott létre, vagyis az X-Ment. A Végzet Őrei csapat kitalálója, azaz Arnold Dre (bocs, ha elírom) nem ezt mondja. Szerinte Stan Lee, és csapata egy az egyben lemásolta az ő kitalációját. Persze ezt a Marvel sem hagyta annyiban, ők azt hozták fel, hogy a Dc a Fantasztikus Négyesről mintázta csapatát. Ezt sohasem fogjuk megtudni, de egyelőre annyira nem is vagyunk rá kíváncsiak.

Persze még sokáig sorolhatnánk, például Deathstroke vs. Deadpool, vagy Fekete Macska vs. Macskanő, de semmi értelme, mindig lesznek enyhe, vagy nagyon is észrevehető másolatok.

forrás: Alteron

Ti milyen Dc vs Marvel témákat olvasnátok szívesen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése