2015. december 24., csütörtök

Top 10 - Jedi a Csillagok Háborúja Filmekből/Rajzfilmekből

10. Shaak Ti

Egy kiváló jedi mester, aki a klónháborúk idején a Kaminón figyelte a klónok kiképzését. A Jedi Tanács tagja is volt a Köztársaság bukásáig.

9. Kit Fisto

Az erős, nautoliai jedi mester, zöld fénykardjával túlélte a véres Geonosisi csatát. Két tanítványa volt, és szintén a Jedi Tanács tagjaként is tevékenykedett. Darth Sidious végzett vele, de ő maradt legutoljára, Mace Windu mester után.


8. Plo Koon

Ő az, aki megtalálta Ahsoka Tano-t. A kel dor fajból származó férfi, kék fénykarddal harcolt, és aközött a jedik között volt, akik túlélték a Geonosisi csatát.


7. Ahsoka Tano

Anakin Skywalker egyetlen tanítványa a togruta Ahsoka Tano a Klónok Háborúja és Lázadók sorozatokból. A készítők, megalkotásánál, azt akarták, hogy egy női karakter is legyen Anakin és Obi-Wan mellett. Mikor meggyanúsították, hogy megölt egy foglyot, de aztán kiderült, hogy nem ő, hanem barátja, Bariss Offee tette, kilépett a Jedi Rendből.


6. Ki-Adi Mundi

Ő volt az első, akit úgy választottak be a Jedi Tanácsba, hogy nem volt mester. Ez csak nála és Anakin Skywalkernél fordult elő. A cereai fajból származó jedi mesterrel még egy kivételt tettek: mivel a cereai faj a kihalás szélére került, a Rend megengedte, hogy házasodhasson és gyerekeket nemzzen. A 66-os Parancs előtt ő volt a Jedi Tanács harmadik legfontosabb tagja Yoda és Mace Windu mester után.


5. Mace Windu

A lila fénykardos, ember fajú jedi mester a Jedi Tanács második legfontosabb tagja volt, Yoda mögött. Lila fénykardját, maga a megtestesítője, Samuel L. Jackson akarta, hogy megkülönböztesse magát a többi jeditől. Darth Sidious ölte meg, miután Anakin Skywalker levágta kezét, és védtelen maradt.


4. Luke Skywalker

Neki köszönhető, hogy a Jedi Rend fennmaradt a Galaktikus Birodalom bukása után. Sikerült áttérítenie apját a Fény Oldalára. Mesterei Yoda és Obi-Wan Kenobi voltak.


3. Anakin Skywalker

A Kiválasztott, aki átállt a Sötét Oldalra, de utána teljesítette feladatát, és megölte az Uralkodót, ezzel bizonyította, hogy tényleg ő az, akiről a jóslatok szóltak. Padmé Amidala férje, Luke Skywalker és Leia Organa Solo apja, továbbá Ahsoka Tano mestere, és Obi-Wan Kenobi tanítványa. Halála után egyesült az Erővel.


2. Obi-Wan Kenobi

Anakin és Luke Skywalker mestere, a híres Qui-Gon Jinntől és Yodától tanult. Sikerült elérnie, hogy Luke ne álljon át a Sötét Oldalra, mint apja, hanem ellenkezzen az Uralkodónak. Halála után ő is egyesült az Erővel.


1. Yoda

Ki más lenne az első helyen, mint a pici, 0,66 méter magas, ismeretlen fajból származó Yoda, jedi Nagymester? Sokan nem tudják, de mestere N'Kata Del Gormo volt. Kilencszáz évesen halt meg a Dagobah bolygó, és odáig több ezer jedit tanított, köztük Mace Windut, Obi-Wan Kenobi-t, Dooku grófot, és az összes padawant vívásra. Halála után ő is egyesült az Erővel.

forrás: Kaminopedia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése